Seizoen 2017-18 * 44 jaar Randmeerconcerten Randmeerconcerten klinken als muziek in uw oren Zaterdag 3 februari 2018 20.00 u.
© Randmeerconcerten 2017/2018

Vermeer Trio

Ludwig. van Beethoven Pianotrio nr. 5 op. 70 nr. 1  (Geistertrio) Camille Saint-Saëns      Pianotrio nr. 1 op. 18 Robert Schumann        Pianotrio nr. 1 op. 63
Het Vermeer Trio presenteert een drietal topstukken uit de literatuur voor pianotrio. De drie musici zijn allen verbonden aan het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Zij voeren ons vanuit de nog klassieke middenperiode met Beethoven naar het hoogtepunt van de Romantiek met Schumann en Saint-Saëns. Beethoven schreef de twee pianotrio’s op. 70 kort na elkaar in 1808 tijdens zijn verblijf in Wenen bij gravin Marie von Erdödy. Hij droeg ze aan haar op als dank voor haar gastvrijheid. In 1847 schreef ook Schumann in korte tijd twee pianotrio’s. Het eerste, dat we vanavond horen, is duisterder en zwaarder van aard dan het veel zonniger tweede trio. De aanduiding bij het eerste deel ‘Mit Energie und Leidenschaft’ vat dit mooi samen. Saint-Saëns was 28 jaar toen hij in 1863 zijn eerste pianotrio schreef, dat waarschijnlijk geïnspireerd is op een vakantie in de Pyreneeën. De belangrijkste thema’s hebben een fris, op de buitenlucht geïnspireerd karakter. In het tweede deel verwerkt hij ook thema’s van de Franse volksmuziek uit bergachtige gebieden.
Volgend concert Volgend concert Vorig concert

ERMELO

Oude Kerk

Kerkbrink 1, 3851 MB

8 Routebeschrijving Routebeschrijving

Tjeerd Top

viool

Johan van Iersel

cello

Jeroen Bal

piano